SK EN

VZDELÁVANIE PEDAGÓGOV, PERSONÁLNY RAST, PORADENSTVO

Moderná gastronómia

Číslo akreditácie: 1641/2016

 

 

Počet hodín: 110

Počet kreditov: 25

 

 

Termín konania:

I. otvorené kurzy s pobytom - po prihlásení dostatočného počtu uchádzačov

alebo II. otvorené kurzy bez pobytu - po prihlásení dostatočného počtu uchádzačov

alebo III. uzavreté kurzy na školách - podľa požiadaviek školy a po konzultácii s vedením školy



Miesto konania:

I. Hotel CITY Košice, Vodárenská 6

alebo II. Global Contract, s.r.o., Sartorisova 11, Bratislava

alebo III. na objednávajúcej škole (minimálne 15 účastníkov)



Forma vzdelávania: prezenčná celého kurzu  vrátane skúšok odbornej spôsobilosti alebo len skúšok odbornej spôsobilosti, samostatné skúšky odbornej spôsobilosti môže vykonať pedagogický zamestnanec, ktorý má viac ako 3 roky praxe vo svojom odbore



Cena kurzu:

na základe dohody


Cena zahŕňa: študijný a obrazový materiál, odborná literatúra, písacie potreby, poznámkové listy, resp. internetové pripojenie, skúšky odbornej spôsobilosti, vystavenie osvedčenia


Cena skúšok odbornej spôsobilosti:

na základe dohody


Cena zahŕňa: konzultácie ku skúškam, skúšky odbornej spôsobilosti, vystavenie osvedčenia



Spôsob ukončenia: záverečná prezentácia a pohovor pred trojčlennou komisiou

Garant: Ing. Eva Mydlová



Cieľová skupina:

Učiteľ pre nižšie stredné odborné vzdelávanie, stredné odborné vzdelávanie, úplné stredné odborné vzdelávanie, Učiteľ pre vyššie odborné vzdelávanie
Majster odbornej výchovy



Vyučovací predmet/oblasť:

Technika cestovného ruchu
Technológia prípravy pokrmov
Technika obsluhy
Hotelový a gastronomický manažment
Služby v Cestovnom ruchu
Náuka o potravinách
Tovaroznalectvo
Potraviny a výživa
Predmet prax
Praktické vyučovanie
Cvičenia techniky obsluhy
Cvičenia techniky prevádzky



Program:

téma

hodinová dotácia

I. MODUL- RAUT 3. TISÍCROČIA

História spoločenských akcií, charakteristika spoločenských akcií

1

18

24

Dekorácia a príprava tabule- moderné trendy, dizajn, porcelán

2

Komunikácia so zákazníkom, Možnosti pracovníkov

1

Cenová kalkulácia

1

Technické vybavenie, ukážky modernej technológie

1

Časový rozvrh prác- timing

1

Technika prípravy studenej kuchyne - finger food, kanapiek, predjedál, aranžovanie

1

Európske syry, charakteristika, servis

1

Pečivový bar

1

Ovocný bar

1

Dezerty- belgické pralinky, čokoládová fontána, flamery

1

Galla bufet- grilovanie, krájanie šunky, šalátový bar

1

Grilovanie - BBQ

1

Raclette, servis

1

Coffee break

1

Popoludňajší bufet

1

Systémy obsluhy

1

Praktické ukážky a  cvičenia:

6

Príprava paštét v  cestíčku, príprava paštét vo formách

Príprava paštét z  husacích a kačacích pečení

Príprava teriny z lososa

Príprava mouse, aspiku, závinov

Plnená zelenina

Plnené košíčky

Zeleninové zmrzliny

Antipasty

Tapas

Tex Mex

II. MODUL- Ryby a morské plody

Charakteristika a delenie rýb, ryby v studenej a teplej kuchyni

1

16

22

Podávanie, dekorovanie a  prezentácia

2

Nové trendy v príprave rýb

2

Tanierové ukážky teplej a studenej kuchyne

2

Dusené, pečené, grilované ryby

1

Rybie pudingy a záviny

1

Losos- najpoužívanejšia ryba

1

Vykosťovanie a kreácie z  rýb

1

Plody mora ako súčasť viacchodového menu

1

Studené jedlá z rýb, homárov a krabov

1

Ryby, zelenina, bylinky - vhodné kombinácie

1

Využiteľnosť odpadu z  rýb

1

Omáčky vhodné k rybám a  morským plodom

1

Praktické ukážky a  cvičenia:

6

Pstruh na modro

Šťuka v bielom

Kapor na čierno

Pečená ryba

Zubáč zapečený s  karfiolom

Rybí puding s ryžou

Rybie klopsy, placky

Losos alá Jamie Olivier

III. MODUL- Zverina a  jej čaro

Charakteristika vysokej zveriny

3

16

24

Charakteristika a úprava nízkej zveriny

4

Charakteristika a úprava pernatej zveriny

4

Morenie zveriny

3

Moridlá

2

Praktické ukážky a  cvičenia:

8

Bažant na víne, tanierová úprava

Pečený zajac, porcovanie

Špikovanie jelenieho stehna

Úprava srnčieho chrbta

Tanierové úpravy- nové trendy

IV. MODUL- Medzinárodná kuchyňa

Česká kuchyňa - mäsové špeciality, zabíjačkové špeciality, knedle, múčniky

3

17

23

Maďarská a rakúska kuchyňa- guláše, perkelty, paprikáše, múčne jedlá a  zákusky

4

Grécka kuchyňa - moussaka, souvlaki, keftedakiu, skordalii, gyros, kataifi, loukoumades, galaktoboureko, baklažány

4

Talianska kuchyňa - polievky, cestoviny, zeleninové jedlá, morské plody

3

Francúzska kuchyňa - polievky, omáčky, šťavy, výrobky studenej kuchyne, cukrárske výrobky

3

Praktické ukážky a  cvičenia:

6

Halaszlé

Bujabéza

Raclete

Príprava baklažánov

Ravioli

Tirmisu

Fondue mäsové, čokoládové

V. MODUL- Reštauračný múčnik

Príprava lievancov, palaciniek, piškótových omeliet, bublaniny

1

11

17

Mrazené múčniky

1

Príprava ozdôb z  marcipánu, ovocia

2

Výber vhodného inventáru

1

Zostavovanie jednoporciových reštauračných múčnikov

1

Malé dezerty na párty stojany

1

Dezertné a čokoládové bonbóny

1

Porcovateľné torty

1

Jedlé dekorácie

2

Praktické ukážky a  cvičenia:

6

Spracovanie ovocia

Výroba malých dezertov

Výroba čokoládových bonbónov

Výroba jedlých dekorácií

SPOLU:

110


ODBORNÉ STÁŽE ŠTUDENTOV A PROFESIONÁLOVODBORNÉ STÁŽE ŠTUDENTOV A PROFESIONÁLOV MEDZINÁRODNÉ ODBORNÉ PODUJATIAMEDZINÁRODNÉ ODBORNÉ PODUJATIA EURÓPSKE ŠTRUKTURÁLNE FONDYEURÓPSKE  ŠTRUKTURÁLNE  FONDY ŠPORTOVÉ SÚSTREDENIAŠPORTOVÉ SÚSTREDENIA ŠVAJČIARSKY KONCEPT HOTELOVÉHO MANAŽMENTU - ALPINE CENTER (MMSPr)ŠVAJČIARSKY KONCEPT HOTELOVÉHO  MANAŽMENTU - ALPINE CENTER (MMSPr)
Kontaktkontakt

 

Tecoma

 

Global Contract s.r.o. - Slovensko
Bajkalská 29/C
821 01 Bratislava

Mobil: +421 915 054  544

E-mail: cyprus@globalcontract.sk


STRÁNKOVÉ HODINY: PO - PIA  9:00 - 16:00